TURVALLISUUS

Turvallisuus

Freebordilla laskemisen turvallisuus on tärkeä asia meille kaikille. Suhtaudumme intohimoisesti lajiin, mutta meidän on myös myönnettävä lajin vaarallisuus. Vaikka laskemisesta on mahdotonta tehdä täysin turvallista, laskijat voivat tehdä paljon riskien minimoimiseksi.

Freebordilla laskemisessa huomioitavia turvallisuusasioita:

  • Freebordit käyttäytyvät eri tavalla kuin tavalliset rullalaudat ja ovat vaarallisia. Freebord saattaa odottamatta kääntyä sivuittain tai pysähtyä äkkinäisesti (jos alarinteen puoleinen kantti haukkaa). Tunne taitosi ja laske niiden rajoissa.

  • Käytä aina suojavarusteita laskiessasi: käytä kypärää, ranne-, kyynär- ja polvisuojia. Ymmärrä, että suojavarusteetkaan eivät suojaa kaikilta törmäyksiltä. Suojavarusteista huolimatta voit loukkaantua vakavasti. Laske aina varovaisesti.

  • KÄYTÄ AINA KYPÄRÄÄ. Kypärän tulee istua hyvin, ja leukahihnan on oltava kiinni. Varmista, että kypäräsi täyttää jonkin seuraavista standardeista: tai EN 1078 (Eurooppalainen Standardi), American Society for Testing and Materials (ASTM) tai Consumer Products Safety Commission (CPSC).

    Katso lisätietoja kypäristä ja CPSC-sertifikaatiosta tältä sivulta: www.bhsi.org

  • Varmista, että osaat koota ja säätää Freebordisi oikein. Lue lisätietoja ”kokoaminen & säätö” -osiosta.

  • Tarkista Freebordisi aina ennen laskemaan lähtemistä. Tarkista kuluminen ja vauriot. Tarkista ruuvien ja muttereiden kireys, muista myös kingpin-pultti ja renkaiden mutterit.

  • Opettele pysähtymään ja pitämään lauta kunnolla hallinnassa ennen kuin alat laskea kävelyvauhtia kovempaa tai mennä haastavampiin rinteisiin. Pidä silmällä liikennettä ja pysy poissa alueilta, joissa et voi laskea turvallisesti.

  • Opettele kaatumaan. Harjoittele kaatumista ruohikolla tai muulla pehmeällä alustalla. Älä ota iskua vastaan käsilläsi. Pyöri sen sijaan, että yrittäisit pysäyttää vauhdin raajoillasi. Tee kaikkesi suojellaksesi päätäsi. Mitä enemmän harjoittelet turvallista kaatumista, sitä automaattisemmin se sujuu.

  • Tiedä, miten toimia hätätilanteessa. Freebord-onnettomuuksia voi tapahtua. Älä mene paniikkiin. Soita hätänumeroon, jos tilanne sitä vaatii.