Laudan valitseminen

Laudan valitseminen

Jos olet ostamassa ensimmäistä Freebordiasi, kannattaa ostaa lautapaketti, joka sisältää suojavarusteita lukuunottamatta kaiken tarvittavan.

Kaikki Suomessa myytävät lautapaketit soveltuvat kaikenlaiseen laskemiseen. Paketit eroavat renkaiden, laakerien ja dekin osalta toisistaan. Lautapaketin valinta on helppoa:

1. Valitse, haluatko ostaa Core- vai PRO-paketin. Core-paketti on edullinen peruspaketti, joka sisältää pehmeähköt ja kestävät 80mm Freebord Slashers -renkaat ABEC 5 -laakereilla. PRO-paketti taas sisältää hieman kovemmat, nopeat, Freebordia varten erikoismuotoillut Da Blues -renkaat, joilla spinnaaminen ja muut vastaavat temput sujuvat helposti. PRO-pakettiin kuuluu lisäksi huippunopeat ja helposti puhdistettavat Freebord Speeball -laakerit. Voit myöhemmin vaihtaa renkaat ja laakerit toisentyyppisiin tai vaikkapa ostaa samalla kertaa Core-paketin kanssa myös sarjan Da Blues-renkaita ja Freebord-speedball -laakereita.

2. Valitse dekki. Tavalliset Freebord-dekit ovat kestäviä 7-viiluisia kanadanvaahteradekkejä. Saatavilla on myös hybridi-bambudekkejä, jotka yhdistävät kanadanvaahteran ja bambun parhaat puolet. Dekkien ydin on 5-viiluista kanadanvaahteraa, ja ylä- ja alapinnoissa on bambuviilu. Puhtaaseen vaahteraan verrattuna bambu tekee dekin paremmin kulutusta kestäväksi, mikä on tärkeää erityisesti skatepark-laskijoille. Toisaalta bambudekki on myös jäykempi, mikä tekee siitä vakaamman kovissa vauhdeissa.

3. Valitse dekin koko alla olevasta taulukosta. Jos omistat lumilaudan, kannattaa mitata lumilaudan stanssin leveys ja valita dekin koko stanssin leveyden perusteella. Muussa tapauksessa valitse dekki oman pituutesi perusteella. Jos kengännumerosi on hyvin suuri, 85cm Wide -dekki voi olla hyvä vaihtoehto pituudestasi riippumatta. Silencer-dekkiä lukkunottamatta 83cm pituiset dekit ovat myös lievästi levennettyjä.

Kokotaulukko

Oma pituus Stanssin leveys Dekin leveys Dekin pituus
- 167cm 50,8cm 20,3cm 75cm
167 – 172cm 52,8cm 20,3cm 77cm
172 – 179cm 55,9cm 20,3cm 80cm
180 – 185cm 58,9cm 20,3cm (22,2cm) 83cm (Wide)
185cm - 61cm 24,1cm 85cm Wide